- مازندران - اجرای طرح های پژوهشی لازمه شناخت آثار تاریخی و فرهنگی مازندران

اجرای طرح های پژوهشی لازمه شناخت آثار تاریخی و فرهنگی مازندران

تاریخ 19 آذر 1401 ساعت 13:47:06
منبع: واژه‌روز
کد خبر: 002280
مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران اظهار کرد: شناخت آثار تاریخی و فرهنگی که بر هویت فرهنگی و دوره تاریخی جوامع دلالت دارد، در گرو اجرای طرح های پژوهشی است.

به گزارش واژه‌روز، صادق برزگر، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران، در نشستی تخصصی که به‌مناسبت هفته پژوهش برگزار شده بود؛ گفت: ۱۱۵ اثر معنوی  در استان مازندران در لیست آثارملی کشور به ثبت رسیده و پرونده ۸ اثر دیگر نیز در لیست ثبت قرار دارد.

برزگر گفت: ثبت جهانی شب یلدا، ابریشم‌بافی، ورزش پهلوانی زورخانه‌ای را ازجمله آثار معنوی ثبت‌شده در لیست میراث جهانی و همین‌طور افزود: ۸۷ اثر طبیعی استان در لیست میراث ملی جای دارد و ۷ اثر نیز در انتظار قرارگیری در فهرست ثبت است و تحت حفاظت میراث‌فرهنگی قرار دارد و از قوانین میراث فرهنگی تبعیت می‌کند.

وی با بیان اینکه ۷۶۳ اثر تاریخی و فرهنگی ثبت شده در لیست آثار ملی در مازندران وجود دارد و ۳۷ اثر دیگر نیز در انتظار ثبت قرار دارد، ادامه داد: میراث‌فرهنگی مهمترین عناصر سازنده و قوام دهنده هویت انسانی است. زمینه‌هایی را فراهم می‌کند تا با معرفی فرهنگ، تاریخ و هنر کشور در سطح بین‌المللی و جذب گردشگر فرصت‌های اقتصادی برای توسعه کشور رقم بخورد.

او افزود: باید به تحقیق و پژوهش به‌عنوان مقدمه‌ طرح‌های توسعه‌ای به‌ویژه در زمینه میراث‌فرهنگی و گردشگری توجه شود و اهمیت پژوهش در زمینه میراث‌فرهنگی و گردشگری به دلیل فرابخشی بودن آن بیش از دیگر دستگاه‌های اجرایی است.

او در آخر گفت: شناخت آثار ارزشمند فرهنگی - تاریخی، آثار مادی و غیر مادی که به نحوی دلالت بر هویت فرهنگی - تاریخی جوامع، اقوام و دوره‌های تاریخی دارد و نحوه به‌کارگیری این آثار در صنعت گردشگری جز با اجرای طرح‌های پژوهشی درست امکان‌پذیر نیست.

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها