نبود مراکز علمی رشته انیمیشن در مازندران

به گزارش واژه روز،انیمیشن «آمی دتر» با کارگردانی زهرا خورشیدی و تهیهکنندگی انجمن سینمای جوان مازندران ساخته شده است که در دومین دوره جشنواره ملی فیلم کوتاه تدبیر زندگی رتبه سوم را کسب کرد.
کارگردان انیمیشن «آمی دتر» در گفتو گو با واژه روز با بیان اینکه از فروردین سال 81 زیر نظر «صمد غلام زاده »ساخت انیمشین را آموخت، گفت: نزدیک به 4سال با ایشان همکاری داشتم و در طول این مدت از مرحله طراحی به بخش انیماتور وارد شدم.
زهرا خورشیدی با اشاره به اینکه پس از به دنیا آمدن فرزندانم چند سالی از انیماتوری دور بودم، افزود: در طول این مدت تنها پروژههای کوتاه یک دقیقهای ساختم.
خورشیدی با بیان اینکه عمده فعالیت من با حوزه هنری استان در زمان مدیریت گذشته «محمدپور» بود، گفت: در آن زمان پروژه ساخت انیمیشنی با عنوان «خاطره ماندگار» را انجام دادیم که جایزه بهترین فیلمنامه و موسیقی متن را دریافت کرد و همین موضوع سبب شد تا حوزه هنری به صورت جدی در بخش انیمشین برنامهریزی کند.
وی با اشاره به اینکه پس از بزرگ شدن فرزندانم تحصیلات کارشناسی در رشته گرافیک گرایش پوستر و نشانه در دانشگاه فرهنگ و هنر را ادامه دادم، اضافه کرد:پس از آن برگزاری دورههای آموزشی برای علاقهمندان را آغاز کردم و در حال حاضر بسیاری از پروژهها را با همکاری شاگردان انجام میدهیم.
خورشیدی بیان کرد: هم اکنون در حال ساخت انیمیشنی با عنوان« متورم» با نویسندگی مجید خطیری در مدت 4دقیقه و پروژه «نوف» با تهیه کنندگی و نویسندگی خودم به همراه همسرم محسن غلامی هستیم.
کرونا، یادگیری انیمیشن را آسان کرد
کارگردان انیمیشن آمیدتر درباره فعالیت هنری در زمان شیوع بیماری کرونا، گفت:در گذشته کلاسهای آموزشی به صورت حضوری برگزار میشد که به دلیل بالابودن هزینهها و مکان آن که اغلب مخصوص شهرهای بزرگ مانند تهران بود امکان حضور وجود نداشت، اما در حال حاضر بسیاری از دورههای آموزشی به صورت آنلاین و همینطور در قالب پکیج در دسترس است.
اشتغال بدون داشتن رزومه، سخت است
وی با بیان اینکه اشتغال در بخش انیمیشن بدون داشتن رزومه بسیار سخت است، گفت:اگر فردی در مقطع کارشناسی ارشد انیمیشن تحصیل کرده باشد اما رزومه مناسب نداشته باشد، شرکتها برای استخدام او کمتر استقبال میکنند.
خورشیدی با اشاره به اینکه بسیاری از پروژهها را با همکاری شاگردانم انجام میدهم تا رزومهای داشته باشند، افزود:هزینه کار آنان هم پرداخت میکنم تا نتیجه زحمت خود را ببینند.
نبود انجمن یا صنفی در استان
کارگردان انیمیشن آمیدتر با بیان اینکه مازندران انیماتورهای قوی دارد که اغلب آنان به تهران مهاجرت کردند، گفت: انیماتورهایی که در مازندران فعالیت دارند به صورت فردی کار میکنند و هیچ انجمن یا صنفی ندارند.
وی کمبود مراکز علمی آموزشی در استان را یکی از دغدغههای فعالان این حوزه عنوان کرد و افزود: دانشگاههای استان رشته (تصویر متحرک)انیمیشن ندارند یا کلاسها را در تهران برگزار میکنند.
خورشیدی با بیان اینکه فعالیت در رشته انیمیشن نیاز به علاقه و روحیه کار تیمی دارد، افزود:علاقهمندان به یادگیری این رشته هنری در ابتدا باید طراحی با مداد را یادبگیرند چون برای کسب مهارت در هر نرم افزاری باید طراحی آموخته باشند.
وی ادامه داد:معمولا کارآموزان بعد از یک دوره آموزشی 10الی 20جلسهای نسبت به استعداد خود در زمینه نقاشی پس زمینه، انیماتوری یا سایر بخشها آگاه میشوند که بعد از آن هم با مطالعه تصویری آثار در این حوزه به مهارت لازم میرسند.
این انیماتور با بیان اینکه ساخت انیمیشن در ایران به سمت تولید سینمائی رشد یافته است، افزود:اما در استان ساخت انیمیشن با رشد چندانی همراه نبود.
این انیماتور در ادامه جزییات ساخت انیمیشن «آمی دتر» را بیان کرد و گفت: این انیمیشن براساس طرحی از اداره کل فرهنگ و ارشاد استان بود که با حمایت مالی انجمن سینمای جوان و همکاری شهرداری هادی شهر ساخته شد.
