- مازندران - علاقه به موسیقی وندادی موجب خدمات فراوان به این حوزه شد

معرفی هنرمندان مازندرانی 3:

علاقه به موسیقی وندادی موجب خدمات فراوان به این حوزه شد

تاریخ 30 مهر 1401 ساعت 14:12:21
منبع: واژه‌روز
کد خبر: 002158
ظهور رادیو و تکنولوژی ضبط صدا و استودیو و امکان توزیع آثار باعث ایجاد انگیزه و تحرک میام مردم و بویژه هنرمندان گردید و این مسئله به شکل‌گیری گروه‌های موسیقی ختم شد و از طرفی گرایش به ساز و سبک‌ها را بیشتر کرد. هنرمندان مازندران نیز از این غافله عقب نماندند و به سمت آموزش و تدریس رفتند. کیومرث وندادی یکی از این هنرمندان قدیمی است. متولد1334 روستای شل دره دودانگه‌ی ساری است. از سال 48 وارد عرصه ی موسیقی، گردید، سنتور آموزش دید و آهنگ ساخت و گروه نوازیهای زیادی داشت. آهنگ‌های قهر نکن، شه دل دور، منه ارمون از معروفترین آثار وندادی است.
علاقه به موسیقی وندادی موجب خدمات فراوان به این حوزه شد

معنوی/ واژه‌روز، کیومرث وندادی به سال 1334 در روستای شلدره از بخش دودانگه ی ساری متولد شد. تحصیلات ابتدایی را در (پریم )فریم و دوره‌ی متوسطه را در شهرستان ساری گذراند. زمینه‌ی اشتیاق او به موسیقی، در دوران کودکی، به وسیله‌ی رادیو و گرامافون و همچنین نوازندگان و خوانندگانِ بومیِ منطقه فراهم گردید.

او در سال 1348 در «خانه فرهنگ» که مکان آموزش موسیقی بوده و زیرنظر وزارت فرهنگ و هنر فرهنگ و ارشاد اسلامی کنونی اداره می‌شد، در رشته‌ی سنتور ثبت‌نام  کرد. دوره‌های علمی سنتور شاملِ کتابهای استاد فرامرز پایور و ردیفِ استاد ابوالحسن صبا را نزد بهروز بهروزی و داوود اعتمادی فراگرفت. در حوالی سالهای 52 - 1351 چند ترانه‌ی مازندرانی از جمله «مهری جان قهر نکن » و «من ارَموُن شه دلِ دور » و حدود سال 1356، « کیجای شهر ساری» را ساخت. عمده فعالیتِ موسیقیِ او از سال 1360 با همراهی جمشید قلی‌نژاد، نوازنده‌ی‌ نی، درصداوسیمای مرکز مازندران شروع شد

کیومرث در سال 1365 ، به اتفاق برادران کبیری ،جمشید قلی نژاد و عطاءالله خوارزمی گروه موسیقی «نجما» را تشکیل دادند. از این گروه آثار فراوانی در صداوسیمای مرکز مازندران ضبط گردید. همچنین درسالهای 70 - 69 ، گروه نجما در شهرهای مختلف  مازندران کنسرت‌های زیادی برگزار کرد. وندادی، در سال 1370 ،ترانه‌ی «گل گشت» را تنظیم و «سی تریک هوا ره سرد ها کرده» را ساخت و تنظیم کرد، با صدای اسماعیل عبدی.

نخستین بار با پیشنهادِ وندادی، جشنواره‌ی «امیری خوانی» در صداوسیمای مرکز مازندران، در سال 1378 برگزار شد. از سال 1358 تاکنون مدرس سنتور است. در سال 1384 آموزشگاه موسیقی «ونداد » را در ساری بنیان نهاد.

از ایشان در سال 1390 به عنوان پیشکسوت در حوزه موسیقی از سوی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تجلیل شد.

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها