- مازندران - خزانه گیری برنج رد شالیزارهای مازندران

خزانه گیری برنج رد شالیزارهای مازندران

تاریخ 23 فروردین 1400 ساعت 09:45:39
منبع: مهر
کد خبر: 001060
کشاورزان برنج کار مازندرانی همه ساله در اواسط فروردین با باز کردن دریچه‌های آب توسط میرآب (رئیس و مُقَسِّم آب در بین کشاورزان) زمین‌های کشاورزی خود را به طور کامل آب بندی می‌کنند. بعد از گذشت دو هفته که زمین آب لازم را به خودش جذب کرد و کاملاً سیراب شد، شروع به آماده سازی محل کشت نشاء برنج می‌کنند، در این مرحله لَتِه (قسمت) بندی‌های مستطیل شکل در تعداد مشخص که بسته به متراژ زمین زیر کشت دارد ایجاد کرده دانه‌های برنج را در آن پخش کرده سپس با نِی که در گویش محلی آن را «لَلِه» می‌نامند، هر لَته را مُسَقَف کرده و با کشیدن پلاستیک بر روی آن بستر را برای جوانه زدن دانه و رشد نشاء برنج آماده می‌سازند. هر یک از این لته های مسقف شده را اصطلاحاً یک «اُولی» می‌نامند، مدت پانزده تا بیست روز به طور مرتب باید به اُولی ها سرکشی شود و دمای داخل اولی‌ها چک شود و در صورت مشاهده قارچ‌های سمی و حشرات بر روی جوانه برنج، به موقع سم پاشی صورت گیرد تا دچار آفت نشود. در این پانزده تا بیست روز تمام زمین باید آب تخت و مسطح شود تا برای کشت نشاء آماده شود.
Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
logo-samandehi