- مازندران - گزارشی از مشکلات مهدهای کودک در دوران کرونا

گزارشی از مشکلات مهدهای کودک در دوران کرونا

تاریخ 22 شهریور 1399 ساعت 10:42:39
منبع: مهر
کد خبر: 001052
بیش از ۸۰۰ مهدکودک در مازندران فعالیت دارد که سالانه ۲۸ هزار کودک در آن پذیرش می‌شوند و برای ورود به مدرسه و جامعه آموزش می‌بینند اما طی هشت ماه گذشته، حال و روز این مهدها نابسامان و خراب شده است
 گزارشی از مشکلات مهدهای کودک در دوران کرونا

 

به گزارش واژه روز به نقل از مهر، هشت ماهی از مهمانی کروناویروس می‌گذرد و مهدهای کودک مازندران همچنان بلاتکلیف و خانواده‌ها سردگرم هستند. بعضی از خانواده‌ها نیز کودکانشان را به پرستاران خانگی سپرده‌اند.

بیش از ۸۰۰ مهدکودک در مازندران فعالیت دارد که سالانه ۲۸ هزار کودک در آن پذیرش می‌شوند و برای ورود به مدرسه و جامعه آموزش می‌بینند اما طی هشت ماه گذشته، حال و روز این مهدها نابسامان و خراب شده است.

کمتر صدای دست، جیغ و هورا را در مهدهای کودک مازندران می‌توان شنید، دیگر نه خانواده‌های راغب به سپردن کودکانشان دارند و نه مهدهای کودک حال وروز درست و حسابی دارند، همه از کرونا ویروس می‌نالند و خطرات و پیامدهایی که ناشی از حضور کودکانشان در این مراکز تهدید می‌کند.

مهسا اسماعیلی مادر کارن چهارساله با اینکه شاغل است اما ترجیح داده به جای فرستان فرزندش به مهد، برایش پرستار خانگی جذب کند تا هم آموزش‌های لازم را ارائه دهد و هم فرزندش را نگهداری کند.

پرستاران خانگی جایگزین مربیان مهدها

این مادر ساروی می‌گوید: با توجه به وضعیت کنونی که وضعیت ساری قرمز و کرونایی است، ریسک از خانه بیرون رفتن فرزندم را ندارم و برایش پرستار خانگی گرفته‌ام که سال‌ها در مهد کودک تجربه مربیگری دارد.

وی افزود: در حال حاضر که وضعیت آموزشی مدارس به دلیل شیوع کرونا مجازی شده و خانواده‌ها فرزندان دانش آموز را به مدرسه نمی‌فرستند، روانه کردن کودکان خردسال به مهد کودک، دارای ریسک و خطر خواهد بود.

پای صحبت مربیان و مدیران مهدهای کودک که می‌نشینیم می‌توان به عمق آسیب‌های ناشی از کرونا به این مراکز پی برد، مهدهایی که حدود هشت ماه کارایی گذشته را ندارند و حالت تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند و معتقدند کرونا به این کسب و کار، خسارت‌های هنگفتی زده است.

یک مربی مهدکودک در ساری که تمایل نداشت نامش ذکر شود با اظهار اینکه فعالیت مهدها از ۲۴ خردادماه آغاز شده است، می‌گوید: پروتکل‌های بهداشتی در این مراکز رعایت و همه پرسنل و مربیان هر روز تست ارزیابی و تب سنجی می‌شوند و اگر کوچک‌ترین علائمی داشته باشند به پزشک مراجعه می‌کنند.

این بانوی مربی ادامه می‌دهد: در حال حاضر مطابق با شرایط جدید اقدام به پذیرش کودکان می‌کنیم و برای فعالیت در مهدها، برنامه‌هایی نظیر طرح‌های عروسکی و نقاشی تهیه شده است.

وی شستن دست‌های کودکان پس از هربار فعالیت را جزو کارهای ضروری دانست و با بیان اینکه علاوه بر تب سنجی کودکان، اقدام به ضدعفونی محیط مهد در روز می‌شود، افزود: با اینکه فعالیت مهدها آغاز شده اما ثبت نام پایه‌های شیرخوار، نوپا و نوباوه نسبت به قبل کمتر شده است و خانواده‌ها ترجیح می‌دهند فرزندانشان را به پرستاران خانگی بسپارند در حالی که هیچ نظارتی روی فعالیت آنان نیست.

وی حضور کودکان در مهدها را برای اجتماعی شدن آنان لازم و ضروری دانست و گفت: در حال حاضر شاهد حضور کودکان در کوچه‌ها، بازار و مطب‌ها هستیم و خانواده‌ها از سپردن آنان به مهدهای کودک که جای امنی است، پرهیز می‌کنند.

این مربی ساروی با اظهار اینکه مهدهای کودک شرایط بدی را سپری می‌کنند، تصریح کرد: در گروه پیش دبستانی برای آموزش از کتاب‌های هشت جلدی، برنامه‌های راهبری و بسته‌های یادگیری استفاده می‌شود و شهریه ثبت‌نام نیز توافقی است.

وی با اظهار اینکه در حال حاضر نسبت به روزهای اول شیوع کرونا، مراجعه به مهدها بیشتر شده است، یادآور شد: با این حال خانواده‌ها در بستن قرارداد با مهدها تعلل می‌کنند زیرا تصور براین است که با قرمز شدن شرایط، مهدها بسته و تعطیل شوند.

مربی مهدکودک دیگری در ساری با اظهار اینکه خانواده‌ها در حال حاضر با توجه به وضعیت کرونایی اقدام به نگه داشتن کردن فرزندان در خانه‌ها کرده‌اند و از سپردن آنان برای آموزش به مهدها پرهیز می‌کنند، یادآور شد: شیوع کرونا به همه اصناف از جمله مهدها آسیب زده است.

مژگان حسینی با اشاره به افزایش ۳۱ درصدی شهریه مهدهای کودک یادآور شد: برای حمایت از مهدهای آسیب دیده، تسهیلات ۱۲ درصدی با بازپرداخت دو ساله ارائه می‌شود و در قبال دریافت آن باید شهریه مهدها را به خانواده بازگردانیم.

این مربی با اظهار اینکه از اسفندماه سال گذشته تاکنون از جیب هزینه می‌کنیم، تصریح کرد: با وضعیت کنونی نمی‌دانیم چگونه باید هزینه اجاره بهای مهدها را تأمین کنیم و چگونه باید اقساط تسهیلات را پرداخت کنیم.

وضعیت مهدهای کودک در جویبار نیز چندان خوب نیست و از ۲۲ مهدکودک که شش مهد آن روستایی است، یک مهد تعطیل، یکی تعطیلی موقت و چهار مهد دایر است، از پنج مهدکودک حاشیه شهر چهار واحد دایر و یک مهد تعطیل است و پنج مهدکودک شهری نیز تعطیل موقت هستند.

یکی از مدیران مهد کودک از شهرستان جویبار درگفتگو با خبرنگار مهر با اعلام اینکه ۱۹ سال از دایر شدن این مهد می‌گذرد و این مهد کودک، تنها مهد دو ستاره شهر جویبار است، گفت: متأسفانه با شیوع ویروس کرونا حدود ۷ ماهی است تمام مهد کودک‌ها تعطیل شده‌اند.

وی با اشاره به اینکه تا کنون هیچ حمایتی از ما نشده است، افزود: تسهیلات ارائه شده از بهزیستی به نام مربی‌های مهد بوده و پرسنل ما از این وام‌ها استفاده کردند و من به عنوان مدیر مهد که کلی سرمایه گذاری کرده‌ام هیچ تسهیلاتی دریافت نکرده‌ام.

این مدیر مهد کودک از جویبار ادامه داد: مکان مهد کودک استیجاری بوده و صاحبخانه تنها یک ماه اجاره را دریافت نکرده است و بنده ماهی بیش از ۲ میلیون تومان اجاره بهاپرداخت می‌کنم.

خانم م. ر با اعلام اینکه با شیوع ویروس کرونا تمام تجهیزات بهداشتی را از جمله تب سنج، مواد ضد عفونی و اسپری لباس راتهیه کرده‌ام، اظهار کرد: ثبت نام از دانش آموزان پیش دبستانی انجام شد که آموزش و پرورش به خانواده‌ها اعلام کرد که گواهی ثبت نام کلاس اول را می‌دهد وبه همین خاطر خانواده‌ها ثبت نام پیش دبستانی را کنسل کرده‌اند.

وی با گلایه از مسئولین که چه کسی شکست من را جبران خواهد کرد، گفت: ما احتیاج داریم دراین شرایط سخت از جایی حمایت شویم اما متأسفانه کسی به مشکلات مدیران مهد کودک توجه‌ای نکرد.

وی افزود: چرا دراین شرایط که تعداد دانش آموزان مدرسه که بسیار زیادتر ازمهدهای کودک است بازگشایی شده، اما اجازه بازگشایی مهدهای کودک را نمی‌دهند.

فعالیت ۱۰۰ مهد از ۸۰۰ مهدکودک در تابستان کرونایی

وحید حسین زاده معاون اجتماعی بهزیستی مازندران نیز در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه مهدکودک‌ها از جمله واحدهایی هستند که در کرونا آسیب دیدند، شمار مهدهای کودک استان را بیش از ۸۰۰ مهدکودک اعلام کرد و گفت: در ایام تابستان فقط ۱۰۰ مهدکودک باز بود که ۳۰۰ کودک در آن نگهداری می‌شد.

وی با اظهار اینکه در شرایط کرونایی مهدکودک‌ها به آموزش‌های مجازی و آنلاین روی آوردند، ادامه داد: نگاه به مهدهای کودک در حال حاضر نگاه نگهداری کودکان است و در سال گذشته ۲۸ هزار کودک در مهدها فعال بودند که والدین شش هزار کودک شاغل بوده است.

حسین زاده با بیان اینکه در شرایط کنونی بسیاری از خانواده‌ها به پرستار کودک و پرستار در خانه روی آورده‌اند، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود در سال آموزشی جدید ۳۰ درصد ظرفیت مهدها فعال باشد.

در عین حال فرزاد گوهردی مدیرکل بهزیستی مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه رویکرد ما برای فعالیت مهدکودک، مصوبات ستاد ملی پیشگیری و کنترل کرونا است، افزود: این ستاد هر تصمیمی بگیرد تابع هستیم اما تلاش می‌کنیم مهدها بسته و تعطیل نشوند.

وی با اظهار اینکه در حال حاضر که شرایط بیشتر مناطق استان قرمز است، رویکرد این است که مراکز روزانه از جمله مهدها فعال نباشد و به آموزش‌های مجازی روی آورند، ادامه داد: هرچند آموزش در دوره پیش دبستانی و مهدها با مدارس متفاوت و از نظر فیزیکی نیز فضای آن با مدارس فرق دارد.

گوهردی افزود: فضای فیزیکی مهدهای کودک به گونه‌ای است که آسیب کمتری متوجه کودکان می‌شود زیرا تعداد کودکان نیز کم و محدود است و در شرایط کنونی مهدها آمادگی پذیرش کودکان را دارند.

وی درباره فعالیت مهدها با بیان اینکه پروتکل‌های بهداشتی به این مراکز ابلاغ شده است، تصریح کرد: امکان فعالیت یک روز درمیان وجود دارد اما مدیران باید نظارت کافی برای تأمین سلامت کودکان داشته باشند.

کرونا هر روز در مازندران جولان می‌دهد و قرمز شدن شرایط در استان، فعالیت مهدها را تحت تاثیرقرار داده است و این امر هم نگرانی خانواده‌ها را دامن زده و هم مدیران مهدها را بلاتکلیف کرده است

 

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها