- مازندران - مقصد بیشتر مسافران در مازندران به روستاها است

مقصد بیشتر مسافران در مازندران به روستاها است

تاریخ 28 آذر 1401 ساعت 12:30:36
منبع: واژه‌روز
کد خبر: 002311
معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: حدود ۲۵ درصد مسافران و گردشگرانی که به این استان می‌آیند برای اقامت به روستاها می‌روند.
مقصد بیشتر مسافران در مازندران به روستاها است

به گزارش واژه‌روز به نقل از ایرنا، مهران حسنی افزود: تا پیش از این اکثر افرادی که به مازندران سفر می کردند حضور و اسکان در سواحل دریا و جنگل را به عنوان مقصد سفر خود انتخاب می کردند اما طی سال‌های اخیر با اجرای برنامه‌های گردشگری سعی شده تا این مقاصد تا حدودی تغییر پیدا کند.

وی ادامه داد : حجم زیاد مسافر و گردشگر در سواحل دریا و جنگل همواره مسائل و مصائب خود را به همراه داشت که از آن جمله شلوغی و ترافیک چند کیلومتری خودرو و مسافران در این نقاط بود که منجر به تحمیل فشار مضاعف بومیان می شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: طی سال‌های اخیر اجرای برنامه های گردشگری همچون راه اندازی بوم گردی در مناطق روستایی و نیز انتخاب روستاهای گردشگری چرخه حضور مسافران در استان را تا حدودی تغییر داده و تمایل آنها به حضور در این نقاط افزایش یافته است.

وی با تاکید بر اینکه گردشگری مازندران تنها به جنگل و دریا خلاصه نمی شود، افزود: طی این سالها با راه اندازی ۳۲۵ اقامتگاه بوم گردی در روستاهای استان ظرفیت برای حضور واسکان مسافران در این نقاط فراهم شده است و این خود نیز توانسته است در جذب هر چه بیشتر مسافران تاثیر بگذارد.

حسنی، ترویج فرهنگ بوم گردی در روستاهای مازندران را زمینه ساز توسعه گردشگری در این مناطق دانست وگفت: در این زمینه حضور و فعالیت موثر دهیاران توانسته است در فراهم کردن این فضا در استان تاثیر گذارد.

وی اظهارداشت: به طور مثال دهیار روستای دیوکلا در شهرستان قائمشهر با جمع آوری مدارک و تهیه اسناد لازم ۵۰ خانه را در این روستا به عنوان گزینه بوم گردی به اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران معرفی کرد و با اخذ موافقت اولیه ۲۷ خانه این فضاها به چرخه مراکز بوم گردی استان اضافه خواهند شد.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت : همیاری دهیاری ها تنها به معرفی خانه های قدیمی روستاهایشان خلاصه نشده است و اجرای مبلمان متناسب با فضای قدیمی روستا از جمله اجرای دیواره های کاهگلی بخش دیگری از فعالیت ها است که انجام می شود.

اقامتگاه های بوم گردی مکان هایی دیدنی و طبیعی هستند که با استفاده از امکانات محل ساماندهی می شوند و تبدیل به مکان هایی می شوند تا گردشگران ضمن استفاده از طبیعت و چشم اندازهای گردشگری با صنایع دستی و آداب و رسوم محلی هم آشنا شوند.

حسنی همچنین از انتخاب روستاهای هدف گردشگری به عنوان دیگر اقدام موفق برای سوق دادن مسافران به روستاهای مازندران نام برد و گفت که هم اکنون ۳۲ روستای استان به عنوان روستاهای هدف گردشگری انتخاب شدند و مشغول به فعالیت هستند.

وی توضیح داد: یکی از ویژگی های روستاهای هدف گردشگری در مازندران آن است که این روستاها در اقصی نقاط استان در غرب، شرق و مرکز به صورت یکسان قرار دارد و مسافران برای استفاده از این ظرفیت ها دسترسی های لازم را دارند.

روستای هدف گردشگری به محدوده ای جغرافیایی اطلاق می شود که در این محدوده یک یا چند و یا مجموعه ای از جاذبه های تاریخی، طبیعی و فرهنگی وجود دارد که وجود آنها انگیزه ای برای سفر و اقامت گردشگران خواهد بود.

معاون گردشگری اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران گفت: در ۶ ماهه نخست امسال بیش از ۸۰ میلیون شب اقامت مسافران در این استان ثبت شده است که میزان ماندگاری مسافران در این استان میانگین چهار شب است.

وی خاطرنشان کرد: این میزان حضور مسافران در روستاهای مازندران جدا از افرادی است که به عنوان خوش نشین در مناطق ییلاقی و خوش آب و هوای این استان مبادرت به خرید خانه برای اقامت کرده اند.

مازندران بیش از سه هزار روستا دارد و نیمی از جمعیت سه میلیون و ۴۰۰ هزار نفری استان در این مناطق ساکن هستند.

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها