- مازندران - مقبره نیما در شأن نیما ، فرهنگ و مردم مازندران نیست

مقبره نیما در شأن نیما ، فرهنگ و مردم مازندران نیست

تاریخ 29 آذر 1400 ساعت 15:00:18
منبع: واژه‌روز
کد خبر: 001535
گله‌مندی تنها فرزند نیما یوشیج به بی توجهی به مقبره نیما و رسیدگی نکردن به آن است.
 مقبره نیما در شأن نیما ، فرهنگ و مردم مازندران نیست

واژه‌روز، منصور علی اصغری در گفت‌وگو با شراگیم یوشیج؛ تنها فرزند شاعر بلند آوازه مازندرانی ،پدر شعرنوین ایران ؛ نیما یوشیج است . سالهاست که با وی در ارتباطم ؛ او که همچون پدرعاشق سرزمین وفرهنگ و زبان مادری اش است و همواره دغدغه فرهنگ و زبان تبری وآثار پدررا دارد. وی به تازگی تعدادی ازاشعارونوشته هایی از نیما را برای نخستین باربه چاپ رسانده و نوشته هائی بی نظیری از نیمای بزرگ درباره فرهنگ و زبان وآیین ها ولغات تبری را که مقدمه ای بر دفتر روجا می باشد دردست دارد که امیدواریم که این مجموعه ارزشمند درآینده نزدیک به چاپ برسد.

اما نکته ای که شراگیم ازآن گله مند است ؛ بی توجهی به مقبره نیماست که چند سال پیش به بهانه ِساخت سرپوشی دیگرپوشش آن برداشته شده و سنگ قبردرمعرض تغییرات آب وهوائی قرار گرفته است. درگفت و گویی که با شراگیم فرزند نیما داشتم اوازاین دغدغه می گوید.

 

موضوع مقبره نیما و گله مندی شما چیست ؟

نخست باید بگویم ؛ نیما ی بزرگ یا نام آورمازندران که آثارادبی اوتحولی درانقلاب شعروادبیات زبان فارسی وموجب فخربرای اهالی مازندران ومردم فارسی زبان این سرزمین است.

درخصوص سنگ مدفن نیما باید بگویم این همان سنگی است که هنگام خاموشی نیما خریداری ودرزمان انتقال پیکرنیما به یوش بردم، که پس ازساخت سرپوشی توسط میراث فرهنگی مازندران برروی مدفن نصب شد که چند سال پیش به بهانه ساختن سرپوشی جدید ودریافت بودجه  و اعتبارمالی قرارشد تا سازه ای مناسب با فرهنگ ومعماری منطقه  نور  برمزارنیمای بزرگ ساخته شود، اما هرگزساخته نشد وسنگ قبردرآن شرایط آب وهوا وزمستان های سخت به حال خود رها شده، اما بخشی ازخانه را برای ممر درآمد به سفره خانه وآش فروشی تبدیل گردیده.

 خواسته شما در این خصوص چیست ؟

بگذارید ابتدا یک نمونه بیاورم ؛ اگرشما به مقبره الشعرای تبریزومقبره شهریاررفته باشید، با یک شکوه ومعماری درشأن یک شاعرملی مواجه می شوید که با همت مردم غیورآذربایجان ودلبستگی آنان به شاعرشان انجام گرفته، آیا چنین همتی دراهالی مردم مهربان مازندران نیست؟

اعتباری که برای ساخت این مقبره تخصیص یافته کجاست ؟

 آیا برای طراحی وساخت یک سازه ی جدید درشآن نیمای بزرگ واهالی فرهنگ دوست مازندران چند سال زمان لازم است !؟

و آیا اگرمقبره نیما درآذربایجان بود به این چنین وضعیت دچاربود ؟

آیا اهالی مازندران نیزاین دغدغه را خواهند داشت ومسئولین واستاندار  مازندران که وابسته بسرزمین نیما می باشند درحفظ  میراث ارزشمند سرزمین شان هستند تا درحفط وحراست شاعر سرزمین شان کوشا باشند؟ .

 

 درخصوص دست نوشته های تبری نیما که تاکنون به چاپ نرسیده توضیح دهید

نیمای بزرگ علاقه ی ویژه ای به فرهنگ وزبان مازندرانی داشت و نشانه ی این علاقه در( دیوان روجا) اشعارتبری او نمایان است . فرهنگ وواژه نامه ی روجا درباره زبان وآئین وتاریخ تبرستان است که درمقدمه ای بردیوان روجا به چاپ خواهد رسید.

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها