- مازندران - اعلام آمادگی فنلاند در ارائه راهکارهای به کاربرده شده در حوزه محیط زیست به مازندران

اعلام آمادگی فنلاند در ارائه راهکارهای به کاربرده شده در حوزه محیط زیست به مازندران

تاریخ 29 خرداد 1401 ساعت 12:21:52
منبع: ایرنا
کد خبر: 001942
مازندران پیگیر تجربیات به کاربرده شده فنلاندی ها در حوزه مدیریت محیط زیست است و سفیر فنلاند نیز در سفر خود به استان مازندران گفت: راهکارها، تجربیات و دانش کشورش را در حوزه مدیریت محیط زیست را در اختیار مازندران قرار خواهد داد.  
  اعلام آمادگی فنلاند در ارائه راهکارهای به کاربرده شده در حوزه محیط زیست به مازندران

به گزارش واژه‌روز به نقل از ایرنا، سطح مراودات دیپلماتیک بین مازندران و هیئت‌های خارجی که هر چند وقت یک بار به مازندران سفر می‌کنند از حوزه اقتصادی و فرهنگی فراتر رفته و به یکی از مهم‌ترین حوزه‌های مربوط به مازندران، یعنی محیط زیست رسیده است. این موضوع را می‌توان از برگزاری جلسه مشترک بین سفیر فنلاند در تهران و مسئولان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران دریافت. جلسه‌ای با محوریت محیط زیست که با هدف انتقال دانش مدیریت این حوزه برگزار شد تا دروازه‌ای از مازندران به سوی یکی از موفق‌ترین کشورهای جهان در بخش مدیریت و حفاظت محیط زیست باشد.

کاری کاهیلوئوتو سفیر فنلاند که با چند همراه از جمله مدیرعامل انجمن دوستی ایران و فنلاند امروز -شنبه ۲۸ خرداد- به مازندران سفر کرد تا طی دو روز با تعدادی از مدیران این استان دیدار کند و بازدیدی از برخی ظرفیت‌های اقتصادی داشته باشد، دیداری با مدیرکل حفاظت محیط زیست و معاونان این اداره کل داشت و از آمادگی کشورش برای انتقال دانش و تجربه مدیریت محیط زیست به این استان خبر داد.

وی در دیدارش با مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران ضمن قدردانی از مسئولان مازندران برای هماهنگی برگزاری این نشست‌ها، اظهار کرد: منطقه دریای خزر یکی از نقاط مورد علاقه فنلاند برای فعالیت‌ها و همکاری‌های اقتصادی، مدیریتی و انتقال دانش مرتبط با حوزه محیط زیست به حساب می‌آید.

کاهیلوئوتو اظهار کرد: برنامه توسعه ملل متحد / UNDPطرح‌های خاصی در منطقه گیلان و مازندران برای مدیریت آب و پسماند داشت. فنلاند هم تجربه بسیار زیادی در این زمینه‌ها دارد که حاضر است این تجارب را در اختیار مازندران قرار دهد. طی سال‌های گذشته وزارت راه و شهرسازی ایران و دفتر توسعه سازمان ملل متحد همکاری‌های مشترکی داشتند که از این تجربه‌ها می‌توان بهره‌گیری کرد.

وی افزود: بخش مدیریت آب در فنلاند بسیار قوی است. کشور ما در زمینه طبیعت، پسماند، پساب و مدیریت منابع آب مطالعات زیادی داشت و در حوزه پساب، توسعه استفاده درست از پسماند، تبدیل پسماند به انرژی پیشینه‌ای قوی دارد. مجمع آب فنلاند یکی از بخش‌های بسیار مهم در این کشور به شمار می‌آید که مطالعاتی در منطقه دریای خزر هم انجام داده است.

سفیر فنلاند در تهران تصریح کرد: کشور ما قادر است که راهکارهایی در این زمینه‌ها مانند مدیریت پسماند و تولید انرژی از پساب و پسماند به شما ارائه دهد. ما علاقه‌مند به حرکت در این زمینه‌ها هستیم. ظرفیت‌های خوبی برای همکاری بین دو طرف در این بخش‌ها وجود دارد که منتظر اقدامات مربوط به شکل‌گیری این همکاری‌ها می‌مانیم تا تجارب خود را انتقال دهیم.

نیاز مازندران به تجربه فنلاند در مدیریت محیط زیست

مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران نیز در دیدار با سفیر فنلاند ضمن بیان مختصری از روند مدیریت محیط زیست در ایران و برشمردن برخی از ظرفیت‌های جغرافیایی و اقتصادی و تشریح موقعیت اقلیمی مازندران گفت: مازندران هفتمین استان از نظر جمعیت و هجدهمین استان از نظر مساحت است که تراکم بالای جمعیت این استان را نشان می‌دهد. از سوی دیگر این استان به عنوان یک استان تفریحی توریستی در ایران شناخته می‌شود و بسیاری از مردم ایران در تعطیلات علاقه‌مند هستند از زیبایی‌ها و طبیعت استان دیدن کنند.

عطاءالله کاویان افزود: تراکم جمعیت بالا و توسعه‌ سکونتگاه‌ها، راه‌های ارتباطی و گسترش زیرساخت‌ها، خدمات و صنایع و همچنین افزایش آلاینده‌ها در این استان طی سال‌های اخیر چالش‌هایی را برای محیط زیست ایجاد کرد که می‌توانیم برای مدیریت این چالش‌ها از تجارب موفق فنلاند بهره بگیریم.

وی اظهار کرد: البته خوشبختانه در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به محیط زیست شد. برنامه‌های مدونی برای حفظ محیط زیست تدوین شده که در همه استان‌ها از جمله مازندران مد نظر سازمان قرار دارد. با این حال با توجه به چالش‌های متعددی که مازندران در حوزه محیط زیست دارد، علاقه‌مند به استفاده از تجربه فنلاند در این زمینه هستیم.

مدیرکل حفاظت محیط مازندران خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ما در مازندران که علاقه‌مند هستیم برای حل آن از تجربیات فنلاند استفاده کنیم مدیریت پسماند و تبدیل آن به انرژی پایدار است. فنلاند در فهرست کشورهای دوستدار محیط زیست قرار دارد و از رتبه بالایی برخوردار است. از اشکال مختلف انرژی‌های نو و تجدیدپذیر به خوبی استفاده می‌کند. بنابراین تمایل داریم تا دانش و تجربه این کشور را در این موارد به کار بگیریم.

کاویان تصریح کرد: امیدوارم در قالب برنامه‌هایی پایدار به صورت مشترک بتوانیم در این حوزه‌ها و همچنین تجربیات فنلاند در زمینه مدیریت منابع آبی و تالاب‌ها، با توجه به این که کشور تالاب‌هاست، ارتباطات و همکاری‌های مشترک و استفاده از تجربیات موفق این کشور را داشته باشیم.

این مسئول گفت: البته در این مسیر همکاری وزارت راه و شهرسازی نیز با UNDP می‌تواند الگوی خوبی برای ادامه کار از طرف سازمان حفاظت محیط زیست با این نهاد بین‌المللی باشد.

پیشرو در محیط زیست و فناوری‌های نوین

مدیرعامل انجمن دوستی ایران و فنلاند هم که همراه با سفیر فنلاند به مازندران سفر کرد، در دیدار با مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران اظهار کرد: شاخص‌ترین موضوع در فنلاند محیط،زیست و فناوری‌های نوین است. سفیر فنلاند در این سفر می‌خواهد بررسی کند که در مازندران کدام ظرفیت برای افزایش ارتباط به منظور پیشبرد اهداف اقتصادی و مدیریتی جایگاه برتری دارد.

احمد دنیانور گفت: البته حوزه آب و محیط زیست طبیعتا شاخص‌ترین وجه مشترک بین مازندران و فنلاند است. فنلاند با توجه به سطح پوشش جنگلی گسترده‌اش در حوزه درخت و جنگل نیز شاخص است. سفیر فنلاند برای این ماموریت در مازندران حضور دارد که ظرفیت‌های افزایش ارتباط با مازندران را مورد بررسی قرار دهد.

وی افزود: یکی از ویژگی‌های مهم فنلاندی‌ها این است که به راحتی دانش فنی را انتقال می‌دهند. کما این‌که چوب و کاغذ مازندران نیز با فناوری فنلاندی کار می‌کند.

مدیرعامل انجمن دوستی ایران و فنلاند خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه مازندران در بخش محیط زیست و تجربه بالای فنلاند در این حوزه، شاید این دپارتمان یکی از تخصصی‌ترین جلسات هیئت فنلاندی در این سفر به مازندران است و از این منظر باید جدی گرفته شود.

دنیانور اظهار کرد: ضایعات و پسماند شهرهای صنعتی که در مازندران و گیلان رها شده و چالش‌های زیادی ایجاد کرده با فناوری و دانش فنی قابل مهار است. امیدوارم این همکاری بین مازندران و فنلاند ایجاد شود و ادامه پیدا کند تا این چالش‌ها با انتقال تجربه‌ها کاهش یابد.

وی گفت: فنلاند یک کشور دوست برای ایران است. به محض امضای برجام، رئیس‌جمهور این کشور نخستین رئیس‌جمهور اروپایی بود که پس از برجام به ایران سفر کرد و پس از آن نیز یک هیئت تجاری بلندپایه راهی ایران شدند. اکنون نیز این امیدواری وجود دارد که پس از امضای قرارداد ایران و اروپا، باز هم ظرفیت‌های اقتصادی بین دو کشور تقویت شود.

مدیرعامل انجمن دوستی ایران و فنلاند اظهار کرد: امروز هزاران ایرانی در فنلاند زندگی می‌کنند که در بخش‌های مختلف فعال هستند. فنلاندی‌ها با آغوش باز ایرانیان را پذیرفته‌اند.

در این نشست معاونان اداره کل حفاظت محیط زیست مازندران نیز پرسش‌هایی را در حوزه معاونت خود با هدف دریافت تجربه‌های فنلاند در حوزه‌های مختلف محیط زیست مطرح کردند که سفیر فنلاند اعلام کرد هماهنگی لازم برای ارائه پاسخ‌های فنی و کارشناسی از سوی متخصصان این کشور را انجام خواهد داد.

مدیریت پسماند، مدیریت و بهره‌برداری اصولی و علمی از جنگل‌ها، مدیریت و بهره‌برداری از معادن، پرورش ماهی در قفس، آموزش فرهنگ محیط زیست و برخی مسائل دیگر مرتبط با محیط زیست که فنلاند بالاترین شاخص‌های بین‌المللی مرتبط با آن‌ها را دارد از نکاتی بودند که مسئولان محیط زیست مازندران درخواست انتقال تجربه فنلاندی‌ها به این استان را مطرح کردند.

سفیر فنلاند در پایان این مراسم کتاب «صد نوآوری از فنلاند» را به عنوان چکیده‌ای از مبانی به کار گرفته شده در توسعه این کشور به مسئولان مازندرانی اهدا کرد. همچنین از سفیر فنلاند نیز با اهدای کتاب اطلس محیط زیست مازندران و جاجی به عنوان یکی از منسوجات بومی این استان تجلیل شد.

کاهیلوئوتو در سفرش به مازندران علاوه بر دیدار با مسئولان حوزه محیط زیست، دیداری با فعالان اقتصادی این استان و مسئولان اتاق بازرگانی مازندران هم داشت. دیدار با استاندار و بازدید از شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران نیز بخشی از برنامه‌های سفر سفیر فنلاند به مازندران است.

مازندران طی سال‌های اخیر چند بار دیگر نیز میزبان دیپلمات‌های سفارت فنلاند بود. اسفند ۱۳۹۵ هاری کمرانین سفیر پیشین فنلاند در تهران سفری به مازندران داشت که در آن سفر چند دیدار اقتصادی از جمله نشست با فعالان اقتصادی و بازدید از شرکت صنایع چوب و کاغذ مازندران رقم خورد. در آن سفر اعلام شد که قرار است مناسبات اقتصادی و بازرگانی بین فنلاند و مازندران افزایش یابد. کمرانین که پیش از آن هم به مازندران سفر کرده بود، فروردین ۱۳۹۶ نیز یک سفر دیگر به مازندران داشت.

فنلاند با حدود ۵.۵ میلیون نفر جمعیت یکی از اعضای اتحادیه اروپاست که بین کشورهای عضو این اتحادیه وضعیت باثبات‌تری در اقتصاد دارد. بخش مهمی از اقتصاد فنلاند به صادرات وابسته است که شامل ماشین‌آلات و تجهیزات، مواد شیمیایی، آهن‌آلات، الوار، کاغذ و خمیر کاغذ می‌شود. این کشور همچنین از واردکنندگان مواد غذایی، نفت خام و فرآورده‌های نفتی، تجهیزات حمل و نقل، پارچه و الیاف و برخی محصولات دیگر نیز هست.

در شمال اروپا واقع شده و به دلیل قرار داشتن یک سوم از خاک ان در مدار شمال‌گان، پس از ایسلند شمالی‌ترین کشور جهان محسوب می‌شود. در بخش‌هایی از این کشور با وجود شرایط خاص اقلیمی‌اش به دلیل نزدیک بودن به سرزمین‌های منجمد شمالی، کشت انواع محصولات کشاورزی مانند جو، سیب‌زمینی، و گندم مرسوم است. تولید محصولات لبنی هم در بخشی از مناطق این کشور بویژه روستاهای فنلاند مرسوم است. این کشور از نظر پوش گیاهی به دلیل پوشانده بودن سه‌چهارم مساحتش با جنگل‌ شباهتی تقریبی به مازندران دارد.

Bookmark and Share
نظر شما
پاسخ به:

Your Name Description

Your Email Description

Your Website Description

Your Comment Description

 

Parent Comment Description

وارد نمودن نامو ایمیل اختیاری می‌باشد.
آخرین مطالب
پوستر
عضویت در خبرنامه
logo-samandehi
سامانه جامع رسانه ها